top of page

iFILMcz interview – známé osobnosti vypráví příběhy o filmech vytažených ze šuplíku

Aktualizováno: 22. 4. 2021

QQ studio Ostrava vytvořilo nový pořad iFILMcz interview, který můžete sledovat na YouTube kanálu iFILMcz a brzy také na Televizi Seznam. iFILMcz interview nabízí rozhovory se známými osobnostmi, které vypráví příběhy o filmových klenotech vytažených ze šuplíku. Každý film, o kterém byl natočen rozhovor se známou osobností můžete shlédnout na iFILMcz cinema. Na jaké hosty se můžete těšit? A na čem právě pracuje tvůrkyně pořadu Kateřina Andrlová? Vyzpovídali jsme ji pro vás!


Co aktuálně připravuješ?


Tento týden vyjde rozhovor s režisérem Davidem Kočárem, známým tvůrcem filmu Ostravak Ostravski. Dále připravuji rozhovor s Alešem Neničkou, filmařem na volné noze. Je to jeden z tvůrců filmu Beskydská sedmička, takže se máte na co těšit!


Se kterým hostem se ti zatím pracovalo nejlépe a proč?


Rosťa Petřík! Hudebník kapely Úspěch a tvůrce známého tanečního večera Praskání! Je sám moderátor, takže uměl poutavě a vstřícně vyprávět, byla s ním legrace a dozvěděla jsem se mnoho informací... Prostě jsme si sedli. :-) Ale zatím každý z hostů byl pohodový a vstřícný, takže jsem se moc bavila.


Jaká úskalí může mít tvorba interview?


Musím pojmout mnoho rolí, které by třeba v rádiu obstaral tým lidí. Připravuji scénář, domlouvám hosty, moderuji pořad, řeším si image, osvětlení a koncept scény (s tím také zatím velmi válčím), technické problémy s připojením a aplikací Skype. Následně stříhám, upravuji, popisuji, nahrávám na iFILMcz interview a dělám PR na sociální sítě… Každý týden vychází jeden rozhovor, takže je to už několik měsíců téměř nekonečný proces. Zatím se koncept pořadu točí kolem filmů a hudby v rámci Ostravy a já doufám, že díky těmto interview se diváci dozví, jak šikovné tvůrce máme kolem sebe a co krásných snímků může vzniknout z našeho rázovitého regionu…


Na jaké hosty se do budoucna můžeme těšit?


Jéva, plány jsou veliké. :-) Otázka je, jestli budou tvůrci přístupní k rozhovoru. Předjednaný je Vladimír Skórka, ráda bych oslovila Marka Najbrta a Jana Prušinovského. Plány jsou veliké. Každý z hostů mi doporučí nějakého dalšího šikovného tvůrce nebo snímek, takže určitě je se na co těšit!



192 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page